
Příprava
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout.
 - Vyšlehejte sýr mascarpone tak, aby z krémovatěl a poté přidejte již vychladlou čokoládu.
 - Přidejte moučkový cukr a špetku soli.
 - Zároveň přidejte vajíčka, úplně je vyšlehejte s těstem a nakonec přidejte mouku.
 - Nalijte do vymazané formy o průměru 20 cm a pečte v horkovzdušné troubě na 160°C po dobu 30 minut.
 - Jakmile je dort vychladlý, nechejte ho v lednici přes noc ve formě.
 - Rozpulte podélně dort, jednu polovinu pomažte krémem z piniových ořechů a přikryjte druhou polovinou.
 - Na ozdobu nechejte rozpustit 100 g tmavé čokolády s 50 g másla, směs promíchejte a počkejte, až koláč ztuhne, poté ho ozdobte.
 - Pro finální dokončení polijte druhou polovinou krému Cremadelizia Babbi z piniových ořechů a ozdobte piniovými ořechy.
 
Složky
- 250 g mascarpone
 - 200 g 70% tmavé čokolády
 - 70 g moučkového cukru
 - 40 g hladké mouky
 - 4 vejce
 - 1 špetka soli
 - 1 sklenice cremadelizia Babbi z piniových ořechů
 
Úroveň: Střední 
Doba vaření: 30 minut 
 Porce: 8 osob
